Tečni Biotin 10.000

logo-swedish-nutra

45,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Tečni biotin (Vitamin B7) 10000 sa prirodnim okusom naranče, 500 ml

Šifra: 00014  •  Kategorija:

Podijeli

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Opis

Biotin 10.000ug – Vitamin B7

Da kosa i koža izgledaju zdravije i ljepše!

Biotin pored svog pozitivnog utjecaja na zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju, doprinosi produkciji energije u organizmu, metabolizmu makro-elemenata, te je koristan za nervni sistem i fiziološke funkcije.

Swedish Nutra Biotin 10.000ug ima visoku apsorpciju. Organizam ga apsorbuje brzo i gotovo ga u cijelosti iskoristi. Pored niza prednosti nad biotin tabletama, najviše ga izdvaja efekt djelovanja gdje vrlo brzo nakon upotrebe možete vidjeti jasno dejstvo ovog premium proizvoda.

Biotin (Vitamin B7) i njegova uloga u organizmu

Biotin ima pozitivan utjecaj na zdravlje i ljepotu kose i kože, pa ga proizvođači često ubacuju kao sastojak preparata za kosu i kožu. Međutim, šta o tome misle stručnjaci? Mada su mnoge studije pokazale pozitivne efekte uzimanja biotina na zdravlje i ljepotu kose i kože, stručnjaci smatraju kako organizam ne može apsorbirati biotin kroz kožu, te ga je stoga potrebno unositi u organizam oralno, kroz prehranu ili kao suplement. U nastavku pogledajte koje pozitivne efekte biotina na ljudski organizam su potvrdile studije:

1. BIOTIN UČVRŠĆUJE KOSU I NOKTE

Naučni dokazi pokazuju da nedostatak biotina u organizmu dovodi do gubitka kose, njenog prorjeđivanja i jačeg opadanja kose. Također, nedostatak ovog vitamina može se očitovati kroz pucanje noktiju. Uzrok tome je uloga koju biotin igra u stvaranju keratina, osnovne gradivne jedinice noktiju i kose. Tako će dovoljan unos biotina u Vaš organizam pomoći da Vaša koža i nokti budu čvršći nego ikad.

2. POBOLJŠAVA IZGLED KOŽE

Ipak, kožni problemi su oni koji će Vam prvi ukazati na nedostatak biotina u organizmu. Tako su najčešći znakovi nedostatka vitamina B7 kožni problemi kao što su akne, osip, psorijaza, dermatitis, perutanje kože i svrbež. Vitamini B imaju ključnu ulogu u djelovanju na naš nervni sistem, funkciju hormona i održavanju mladolike i lijepe kože.

3. PODUPIRE METABOLIZAM

Prilikom konzumacije hrane koja je izvor masti, proteina i ugljikohidrata, nedostatak ovog vitamina u organizmu se ogleda u nemogućnosti organizma da iste pretvara i koristi za tjelesnu energiju, fizičke aktivnosti i pravilno psihološko funcionisanje. Vitamin B7 je organizmu potreban za razgradnju masnih kiselina, aminokiselina i glukoze.

4. BIOTIN SNIŽAVA HOLESTEROL

Visoke razine LDL (“lošeg”) holesterola mogu dovesti do srčanog udara ili raznih srčanih oboljenja. Ipak, nedavne studije su pokazale da Vitamin B7 pomaže snižavanju razine ovog štetnog holesterola u organizmu.

5. BIOTIN POMAŽE REGULACIJU ŠEĆERA U KRVI

Biotin u kombinaciji s hromom snižava razinu glukoze u krvi. Studija provedena u Alfa centru “Corpus Christi” u Texasu je pokazala da kombinacija hroma i biotina može poboljšati glikemijsku kontrolu u pretilih osoba, tj. osoba s dijabetesom tipa 2.

Sastav:

Višefiltrirana voda, askorbinska kiselina, aroma (prirodna naranča), regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervator svježine (kalijev sorbat, natrij benzoat), d-biotin, zaslađivač (steviol glikozidi, saharoza), prirodna boja (beta karoten).

Nutritivna vrijednost:

Aktivni sastojci na 15 ml:                                         RDI%
Vitamin B7 (biotin) 10000 mcg 20000%
Vitamin C (askorbinska kiselina) 80 mg 100%
  • Bez GMO, bez pšenice, glutena, soje, jaja, orašastih plodova i mlijeka
  • 100% prirodne boja i aroma
  • Pogodno za vegane

Napomena:

Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili ste trudni ili dojite, prije upotrebe posavjetujte se sa svojim liječnikom. Prestanite koristiti ukoliko se pojave bilo kakve neželjene reakcije.

Dodaci ishrani nisu zamjena za zdravu ishranu.

Sadrži zaslađivač (steviol glikozide). Preporučuje se za starije od 15 godina.

Čuvati na hladnom mjestu daleko od direktne sunčeve svjetlosti. Nakon otvaranja čuvati u frižderu. Iskoristiti u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja. Držati izvan dohvata djece.

Doziranje: 15 ml dnevno. Za 33 dana opskrbe.

Proizvođač: Swedish Nutra, Malmo, Švedska.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tečni Biotin 10.000”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)