Silicijum +500

logo-swedish-nutra

50,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)
Šifra: 00031  •  Kategorije: , , , , ,

Podijeli

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Opis

Tečni Silicijum – Koloidna Silicijeva Kiselina

Sudeći prema najnovijim istraživanjima, silicijum bi mogao biti novi Superstar u svijetu suplemenata. Ima višestruke koristi za naše zdravlje.

Novije tehnologije ovaj čudesni element čine visoko apsortivnim, što nije bio slučaj kod ranijih varijanti. Pravo pitanje je – koliko mi ustvari znamo o silicijumu? Vjerovatno vrlo malo, stoga u nastavku za vas smo pripremili neke zanimljivosti vezane za silicijum ali i naučno ustanovljene činjenice na koje nećete moći ostati ravnodušni.

SIlicijum U Prirodi

SIlicijum je element i nalazi se svuda oko nas. U prirodi se najčešće nalazi kao pjesak ili kvarc stručnog naziva Silicijum dioksid (Sio2). U zemljinoj kori zastupljen je u procentu od čak 60% i nakon kiseonika drugi je najzastupljeniji element na Zemlji. Ima široku primjenu.

Jako je tvrd i nije topiv u vodi, međutim pomoću posebnog tehnološkog postupka moguće je postići tečnu formu.

Silicijum U Organizmu

U našem organizmu se nalazi u količini od 1-2g, mikroelement je i najzastupljeniji je mikroelement nakon željeza i cinka. Iako ga nema mnogo, bez njegovog prisustva naše zdravlje ne bi bilo moguće.

Prirodno se nalazi u noktima i kosi i čini ih jakim i zdravim. Kožu čini elastičnijom, a esencijalan je za proizvodnju kolagena. Za zdrav probavni trakt je vrlo važan.

Nalazi se u kostima i vezivnim tkivima pa je neophodan za zdrave zglobove i kosti. Usmjerava kalcijum prema kostima pa se tako spriječava kalcifikacija drugih tkiva.

Nedostaci Silicijuma U Organizmu

Nokti bez silicijuma sporo rastu i lomljivi su , isto važi i za kosu. Koža gubi elastičnost. Gubi se funkcija vezivnih tkiva a kosti postaju slabije i lomljive. Bez silicijuma u organizmu nastaju poremećaji probavnog sistema usljed nagomilavanja toksina i štetnih mikroorganizama.

Koristi Silicijuma Za Zdravlje
  1. Čini kosu, kožu i nokte zdravima
  2. Potiče zdravlje mišića, ligamenata, hrskavice i kostiju
  3. Umanjuje bol u zglobovima
  4. Doprinosi zdravlju probavnog sistema, a djelotvoran je kod žgaravice, refluksa, povraćanja, mučnine, nadutosti, bolova u stomaku i dijareje
  5. Ubrzava zacijeljivanje rana, opekotina i ožiljaka
  6. Detoksificira organizam od toksina i teških metala, posebno aluminijuma
Kako Ga Unijeti U Organizam

Uvijek je najbolje nutrijente unijeti kroz hranu. Najbogatije namirnice silicijumom su zelene mahune, banana, lisnato povrće, smeđa riža, žitarice, leguminozne biljke, celer i krastavac. Od ljekovitog bilja najviše ga ima u rastaviću.

Možemo ga unijeti i u vidu suplemenata s tim da je neophodno da silicijum dolazi u iskoristivoj formi. Pošto nije topiv u vodi, tablete i prah klasičnog silicijuma imaju vrlo nisku ili nikakvu iskoristivost. S toga preporučujemo tečni oblik silicijuma koji je neuporedivo bolja opcija.

Da Li Su Silicijum Suplementi Zaista Djelotvorni?

Da. Upotreba silicijuma u odgovarajućoj formi ima naučno pokriće. Silicijum suplementi su relativno noviji u suplementaciji a dosadašnji radovi su više nego obećavajući.

Da Li Je Silicijum Siguran Za Upotrebu?

Bez brige, potpuno je siguran za konzumaciju. Sve ono što organizam ne iskoristi izbacuje se iz organizma prirodnim putem.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Silicijum +500”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)